Bomullsservietter Middag, firepakning

kr 360,00

Kunster Björg Thorhallsottir har et overordnet ønske med alt det hun gjør, – det å kunne bidra til en bedre verden. En av de tingene hun brenner for er prosjekter der mennesker settes i stand til å ta vare på seg selv og familien sin. Ikke gjennom donasjoner, men gjennom å få mulighet til å arbeide og tjene penger. I dette prosjektet bidrar flere viktige ledd, bomullsbønder, spinnere, vevere og skreddere. Både kvinner og menn er viktige bidragsytere i Cotton Trail, denne bomullsveien som snor seg gjennom flere landsbyer.

I Gambia er det et problem at det mange steder ikke finnes mulighet for lokalt arbeid, og landsbyens menn må reise ut til kysten, eller enda lengre, for å prøve å skaffe mat til familien. Gambia Cotton Trail bidrar blant annet til at mennene kan bli i landsbyen sammen med familien sin. Bomullsproduksjon ble utviklet parallelt i Afrika og Amerika, og det sies at når et afrikansk barn blir født svøpes det i et bomullsklede, og det samme kledet får det rundt seg når det dør.

Ubehandlet bomull er grov-vevd med naturlige variasjoner i stoffet. Serviettene er tykke, og kan brukes igjen, og igjen, og igjen… Akkurat slik bærekraftige ting skal.

Størrelsen på disse middags-serviettene er 30 x 30, og prisen er for 4 stk servietter.

Produkter er laget for at du skal ha dem lenge. Ta godt vare på produktet, og du vil kunne nye det i lang tid fremover. Produktene er håndlaget, så hvert produkt er unikt og spesiallaget for deg!

Ved å handle er du med på å skape positive ringvirkninger i Gambia, et av Afrikas minste og fattigste land. Bomullen er sådd og høstet av lokale bønder. Den er spunnet for hånd av en kvinnegruppe i landet, og vevd av vevere, et yrke som har vært tradisjon i deres familie i generasjoner.

 

Se film fra Cotton Trail og prosjektet Cotton Trail Art som Björg er involvert i.

Tomt på lager

Produktnummer: 600173SL Kategorier: , Stikkord: , ,

Beskrivelse

The Gambia Cotton Trail

Rettferdig handel er nøkkelord for Gambia Cotton Trail. Alle som jobber med bomullen skal nyte goder av det, rettferdig betalt og bli lyttet til. Vi startet prosjektet for å kunne bidra til å skape arbeidsplasser i Gambia, et land som sårt trenger flere industrier å lene seg på enn kun turismen. Vi ønsker også å engasjere mennesker gjennom hele Gambia. Mange landsbyer er preget av at den yngre generasjonen har forlatt hjemstedene deres. Mange har reist til kysten for å finne muligheter. Men, det er også mange som har tatt fatt på den farlige reisen til Europa i søken om et bedre liv. Grunnen til at mange flytter fra landsbyene er fordi det finnes ikke muligheter. Vi ønsker å gjøre noe med det. Les mer hvordan vi jobber her.

Det vi får inn sirkuleres tilbake til Gambia. Vi vil igjen kjøpe bomull fra bøndene i øst, få det spunnet hos damene i Njau og vevet i vest. Les mer om menneskene vi jobber med der.

Kanskje ender vår gambiske bomull hos deg? Da håper vi du passer godt på produktet, slik at du kan ha det lang tid fremover.

Servietter som bidrar!

The Gambia Cotton Trail er et initiativ for å skape arbeidsplasser og gi muligheter på landsbygda i Gambia, et av Afrikas fattigste land. Gjennom bomullen knytter vi industrier og landsbyer sammen. Bønder i øst-Gambia passer på bomullen fra frøet settes når regntiden starter, til bomullen høstes etter noen måneder. Da fraktes bomullen til Njau, og en herlig gruppe damer spinner bomullen for hånd. Videre reiser bomullen til kysten, og vest i Gambia. Her jobber veverne som vever meter etter meter på både tradisjonell og norsk vev. Mens skredderne syr og syr! Rettferdig handel er nøkkelord gjennom hele prosessen.

Ved kjøp av servietter bidrar du til arbeidsplasser og et langsiktig arbeid med hjelp til selvhjelp. Inntekten går tilbake til Gambia hvor kjeden holdes gående for å skape flere meningsfylte produkt.

Dette er håndlagde produkter som er laget med kjærlighet, og ingen serviett er lik!