Farol

kr 4.725,00

Pris er inkl kunstavgift. Størrelse på selve trykket: 69×49

Størrelse på selve trykket er 69 x 49 cm. Bildet er basert på en teknikk som heter carborundum.
“Jeg maler motivet med flytende polyester, og før det tørker heller jeg sand over og fjerner alt det overflødige. Når alt har tørket bruker jeg terlatan med sverte i seg som en pensel, og maler inn i sanden før jeg trykker det på et passe vått papir. Disse bildene er laget så harmoniske som mulig for å bringe en slags ro til seeren. Den samme type ro man får når man ser ut over havet eller mediterer”.

 

15 på lager

Beskrivelse

Når livet virker vanskelig tenker jeg på min oldemor som stod ytterst ute i havna i ìsafjördur på Island, og speidet utover havet.

Hun visste ikke om hun fikk mannen sin hjem i live. Han var sjømann som de fleste menn på Island på den tiden, og det var vanlig at mennene reiste ut i lange perioder mens kvinnene hadde ansvar for barn og dyr. Jeg kan kjenne lengselen hun må ha følt der hun stod og speidet ut over det endeløse mørke havet. Fortvilelsen hun må ha kjent i uvissheten om han ville komme trygt tilbake til henne og familien, eller om havet ville ta han.

Og så tenker jeg på alle lysbærere der ute. Alle de sterke, flotte menneskene som står der i front og holder lykten og håpet oppe for andre. For en viktig jobb dere gjør.

Her kan du lese mer om bildet “Farol”.