Alltid velkommen tilbake, min trekkfugl

kr 8.400,00

Størrelse på trykket 70 x 98 cm

Prisen inkluderer kunstavgift på 5%

Tomt på lager

Beskrivelse

Dette er et bilde som jeg har brukt lang tid på, og jeg har jobbet på det hver gang jeg har vært i Barcelona – uten å ha kommet helt i havn. Men denne gangen falt alt på plass, og jeg er så fornøyd med det. Jeg elsker å jobbe i store format.

The best way to keep the ones you love, is with open arms

Jeg tenkte på ordtaket «The best way to keep the ones you love, is with open arms». Det kommer ingen ting i en lukket favn, og vi kan ikke holde fatt i noen. Akkurat nå ser jeg sønnen min vokse opp, og fra meg – og jeg kjenner sårheten i det.

Jeg liker at  ikke alt er opplagt med en gang, og her kommer dette ordtaket frem når du ser litt nærmere på bildet.

Personen står med åpne armer. Jeg tror kanskje det er meg selv som sender sønnen min ut i verden. Som alenemor er det en vanskelig prosess å sakte miste sønnen min, se han vokse opp og vende blikket utover. Tiden med de små lubne barnearmene er over.

Vi kan ikke holde fast i noen, og sommerfuglene som flyr bort symboliserer sønnen min Tolli, og alle barna og ungdommene våre som langsomt beveger seg lengre og lengre fra oss. De har blikket vendt mot drømmene sine som ligger foran dem, sammen med fremtiden.

De små sommerfuglene i bildet flyr mot fuglene, og symboliserer kjærligheten vi sender med dem på veien. Løsrivningsprosessen kan føles lang og litt sår, men en dag snur de og kommer tilbake. Kanskje ikke for å bli, men vi skjønner at vi har ikke mistet dem for godt. Barna våre vokser opp til trekkfugler som vender seg bort fra oss med blikket fremover og utover – men en dag vender de tilbake.

Sommerfuglene symboliserer de skjøre små livene

En sommerfugl har skjøre vinger, om om vi holder den for fast faller vingen av og sommerfuglen dør. Vi vil jo at de skal flyve og finne sin vei, og da må vi slippe dem.

Jeg står oppe på klippen, og gir slipp! Og foran sommerfuglen er den fjell på fjell, disse symboliserer verden og alle de mulighetene som finnes. Det er ikke engang mulig å se slutten på disse blånene, og barna våre er heldige som har så mange retninger å velge blant. Om du elsker noen, kan du ikke stoppe dem fra å dra. Husk at reisene ut lærer barna om andre kulturer, og ikke minst om seg selv!

Det kan bli vanskeligheter, men det kan også bli eventyr

Kjære skjønne barn, jeg tenker på alt det du skal ut og oppleve, før du blir en trekkfugl som kommer tilbake igjen 1f497